Wie zijn wij?

De secondanten van Hannus d’n Heiboer

We leggen graag aan je uit wie we zijn en wat we doen !

Het ontstaan van De Hannusclub

In de jaren tachtig vierde Soos Satisfaction aan de Schoolstraat nog volop op haar eigen wijze carnaval. Daar is het idee ontstaan om Hannus d’n Heiboer (een mascotte die tijdens de beginjaren van het carnaval de luifel van de Kentering sierde) weer eens voor de dag te halen.

Na een succesvolle herintroductie heeft Hannus vanaf het parkeerterrein van Soos Satisfaction dan ook vele jaren gewaakt over Zandhazendurp. Toen Satisfaction haar deuren aan de Schoolstraat sloot en Brasserie De Coelenborgh vanaf deze locatie verder ging, had Hannus een aantal secondanten nodig. Een vriendenclubje voortvloeiend uit Satisfaction. Zo is De Hannusclub ontstaan.

Leden van De Hannusclub

Het clubke van Hannus is zo klein, dat best alle leden genoemd kunnen worden.

Op onderstaande foto, van links naar rechts:
Felix van de Nieuwendijk, Ton van Bussel, Bert ter Mors, Janneke Pander (Draagster Elfde Jèske 2024), Hans van der Plas, Walter Derksen, Marcel van den Oetelaar,  Cees van Iersel,  Marc Maurix,  Sophie Fleur van de Ven en Tini Voets.

 

(foto: Corrianne van Hassel)

De club kent overigens geen bestuur. Het is eigenlijk gewoon één groep vrienden.

Wat doen we ?

Hoofdzakelijk het organiseren van de Intocht Plus op zaterdag met carnaval. De Intocht Plus kenmerkt zich door het inhalen van de Prins, voorgegaan door een jeugdoptocht.
De Intocht Plus kent verder een programma op het Driesprong plein, dat elk jaar weer veel carnavalsvierders aangenaam verrast.