Intocht Plus 2024

Een feestelijk ingericht centrum van Zandhazendurp. Vrolijke muziek. Clowns met kleurrijke ballonnen en reuze zeepbellen. Blije gezichten bij jong en oud. Dat alles moet Zijne Doorluchtige Hoogheid Prins Olaf d’n Urste zeker vrolijk stemmen wanneer hij, met zijn gevolg, op zaterdagmiddag 10 februari zijn opwachting gaat maken. Met Jeugdprins Morritz d’n Urste aan zijn zijde, voorafgegaan door een uitbundige Jeugdoptocht, arriveert het hele gezelschap rond 15.11 uur op het Driesprongplein. Hier ontvangt Zijne Doorluchtige Hoogheid de sleutel van ons mooie durpke en luidt daarmee de officiële start in van het Carnaval 2024 met als thema: “dur mekaar vur mekaar” oftewel door iedereen en voor iedereen.

Opwarmer

Zo rond de klok van 14.00 uur wordt het plein en het podium op De Driesprong in gereedheid gebracht voor de ontvangst van Zijne Doorluchtige Hoogheid. Dweilorkesten van eigen én vreemde bodem brengen brengen je zoals altijd in de juiste stemming. Voor de jongste onder ons zijn er kleurrijke ballonnen en zorgen clowns voor reuze zeepbellen. Om 15.11 uur zal de Jeugdoptocht op het plein arriveren met daarin de Zandhazendurpse clubkes die voor nog meer muzikale inbreng gaan zorgen.

Jeugdoptocht

De Jeugdoptocht begeleidt de Hoogheden met hun gevolg als een kleurrijke stoet vol muziek naar het centrum van Zandhazendurp. Een stoet die trekt via het SJV-gebouw, Nieuwstraat en Dorpsstraat en zo naar de Driesprong.

Meedoen aan de Jeugdoptocht is voor de jeugd elk jaar weer een geweldige ervaring. Heb je geen eigen skelter of bolderkar? Geen nood. Op aanvraag zijn gratis grote bolderkarren in bruikleen beschikbaar. Het inschrijven (tot 16 jaar) is gratis. Behalve een traktatie is er een leuk aandenken voor alle deelnemers. De prijsuitreiking is traditiegetrouw rond 18.00 uur in Residentie De Kentering.

Aanmelden? Dat kan per e-mail via jeugdoptocht@hannusclub.nl , telefonisch bij Marcel van de Oetelaar 06-53325062 (na 18.30 uur) of digitaal via de sites zandhazendurp.nl en hannusclub.nl.

Tip van de Hannusclub: wat de jeugd maakt of laat zien is natuurlijk ook bruikbaar voor de Grote Optocht op zondag.

Ceremonie protocollair

Zodra de Jeugdoptocht met Prins en Jeugdprins is gearriveerd vindt de officiële sleuteloverdracht plaats door burgemeester Jack Mikkers. De Hannus d’n Heiboer Trofee wordt uitgereikt, Hannus en Hanneke worden onthuld, het eerste carnavalsfust wordt aangeslagen en Morritz d’n Urste schenkt ranja voor de jeugd.  Ook in Residentie De Kentering – voorafgaand aan de prijsuitreiking – gaat het feest dan helemaal los met o.a. optredens van de dansmariekes.

Een Intocht dur mekaar vur mekaar, daar is het de organiserende Hannusclub ook dit jaar weer om te doen, zodat de Intocht Plus opnieuw garant staat voor een spetterende opmaat naar drie dagen carnavalsplezier.