Elfde Jèske

 

In het carnavalsseizoen 2003/2004 bestond de Hannusclub elf jaar. De toen uit tien vaste leden bestaande club is met het idee gekomen om ieder jaar een “Elfde Lid” te benoemen.

Gestoken in een – opvallend in zijn onopvallendheid – speciaal door Mien van Zuylen ontworpen en door Mariken van der Geld geborduurd Jèske gaat de ‘drager’ een seizoen lang door het leven als “Drager van ‘t Elfde Jèske”.

Het Elfde Jèske kent niet al te veel verplichtingen, maar zij/hij mag één seizoen lang als een volwaardig lid van de Hannusclub  meepraten én meebeslissen over de Scholenoptocht op vrijdag, de Intocht Plus en Jeugdoptocht op zaterdag.

De Hannusclub biedt het Elfde Jèske graag een kijkje in de eigen keuken en staat open voor suggesties. Kortom….. een waardig bestaan voor het Elfde Jèske binnen de Hannusclub en zeer zeker ook daarbuiten voor Zandhazendurp in het algemeen.

Inauguratie

Het uitreiken van het Elfde Jèske gaat elk jaar gepaard met een heuse inauguratie. Tijdens een feestelijke bijeenkomst voor genodigden vindt in een informele sfeer de ceremonie plaats.

De volgende coryfeeën hebben, het inmiddels fel begeerde, Elfde Jèske aangetrokken (in chronologische volgorde):

 1. Rien van Grunsven
 2. Marc Lammers
 3. Henk Savelkouls
 4. Hans Eijkemans
 5. Bert ter Mors
 6. Albert West
 7. Jo Piels
 8. Cor Swanenberg
 9. Jac Bergmans
 10. Frank van Beers
 11. pastor Jan Renders
 12. Hennie Korten
 13. Jan Timmers
 14. Yvonne Cox
 15. John Sars
 16. René van Gerven
 17. Ben van Schijndel
 18. Michiel Houdijk
 19. en de Drager van ‘t Elfde Jèske 2024 is:………. zie sidebar 2024