Elfde Jèske 2024

 

Tijdens een gezellige bijeenkomst op zaterdagmiddag 16 december werd in aanwezigheid van o.a. ZDH Prins Olaf d’n Urste en vele oud Jèskedragers het door de couturiere van de Hannusclub Mien van Zuilen ontworpen Jèske om de schouders van Janneke Pander gehangen. Het Elfde Jèske past haar als een oude jas.

Bevlogen werkt Janneke als Directeur/Bestuurder van Ouderenzorg Annenborch aan ‘un goeien aard’, het leidend principe als het gaat om de rol van Annenborch in de Rosmalense samenleving en de manier waarop zij en haar team in het werk staan. Simpelweg betekent het dat zij mensen blij willen maken. Met carnaval voert blijdschap de boventoon en maken we plezier. Carnaval past Annenborch en Rosmalen dan ook als een oude jas.

De in Franeker geboren Friezin studeerde in Leeuwarden en Maastricht. Na een periode in Haarlem te hebben gewoond trok Brabant aan haar. Via Brabant Zorg belandde Janneke in Rosmalen. Bij Annenborch is zij o.a. verantwoordelijk voor 180 personeelsleden die gezamenlijk een professionele organisatie met een uitgesproken missie voor zorg en service vormen. Trots is Janneke op de samenwerking zoals die is ontstaan bij de realisatie van woon-zorgcomplex Alexanderven in ’t Ven. In de ontmoetingsruimte van dit nieuwe gebouw organiseert Annenborch samen met JOOST en HEVO activiteiten op het gebied van bewegen en ontmoeten.

foto’s Ted van der Loo