Elfde Jèske 2019

Elfde Jèske voor René van Gerven !

Vijftien voorgangers heeft René van Gerven wanneer hij het Jèske om de schouders gaat krijgen bij de jaarlijkse inauguratie. De keuze van de Hannusclub is komend carnavalsseizoen voor een betrokken onderwijsman. De drager van het Elfde Jèske staat de organisatoren bij tijdens de voorbereidingen van de scholenoptocht op vrijdag en de kinderoptocht met de Intocht Plus op zaterdag.
Dit jaar is het dus René van Gerven die de Drager van het zestiende Jèske wordt en daarmee tot het illustere gezelschap van Dragers toetreedt.
René (43): “Ik was nogal verrast toen mij werd gevraagd of ik interesse had in het Elfde Jèske. Toen ik zag wie mij allemaal waren voorgegaan, hoefde ik niet lang na te denken en zei volmondig ja, ik voel me zeer vereerd. De Hannusclub is onderdeel van de Rosmalense samenleving en draagt bij aan de gezelligheid en leefbaarheid van Rosmalen. Dat spreekt mij aan. Ik kende het bestaan van het Jèske en weet ook wie het eerder hebben gekregen. Voor mij was het een grote verrassing dat ik voor dit jaar ben uitverkoren. Ik hoefde er dan ook niet lang over na te denken. Hoewel ik geen fanatiek Carnavalsvierder ben, vind ik het elk jaar wel leuk om met mijn kinderen naar de Carnavalsoptocht te gaan. Trouwens, ik ben in mijn jonge jaren wel Jeugdprins geweest. Ik weet nog goed dat al die Dansmariekes me wilden kussen. Nou, dat vond ik toen maar niks”, lacht hij nu.

René van Gerven, Rosmalenaar in hart en nieren, vindt al twintig jaar dagelijks zijn weg naar het Rodenborch College, de school waaraan hij zijn hart heeft verpand. Hij volgde zijn lerarenopleiding in Tilburg, werkte anderhalf jaar in Eindhoven en liep daarbij stage voor zijn eerstegraads Nederlands op het Rodenborch-College.
“Het werd voor mij een full time job in Rosmalen en ik genoot iedere dag van het lesgeven. Een jaar of tien geleden werd ik teamleider, uitdagend en tijdrovend. Het lesgeven moest ik laten schieten en dat vind ik vreselijk jammer. Maar daar staat op school wel veel tegenover hoor, zoals nu de plannenmakerij voor onze nieuwe vestiging op De Groote Wielen waar we gaan samenwerken met het Jeroen Bosch College. Het is de bedoeling dat we daar samen in 2021 van start kunnen. Daarnaast zet ik me met plezier in voor activiteiten zoals onder andere de Dodenherdenking, Koningsdag en het Bevrijdingsplein.
Voor de Hannusclub ga ik met plezier het Elfde Jèske dragen en van harte mijn bijdrage leveren aan een geslaagd Carnaval 2019.”