Elfde Jèske 2015

Elfde Jèske 2015 voor Hennie Korsten

Hennie Korsten begonnen op gitaar te spelen op zijn elfde en speelde in zijn jongere jaren in tal van bands met als hoogtepunt Hell’s Session. “De muziek zorgde ervoor dat al wat ik op de ambachtsschool leerde naar de achtergrond verdween” zei hij in een interview met De Molen. Hij ging gitaarles geven, muziek schrijven, produceren, arrangeren en componeren.

Menig Rosmalenaar heeft in zijn studio aan de Eikakkerhoeven de muzikale inspiratie gevonden naar waar men op zoek was. Want, zo zei hij: door muziek te maken kun je alle emoties uiten. Maar ook internationale artiesten wisten hun weg naar zijn studio te vinden. Waylon, Ilse de Lange en zelfs Cor Swanenberg wisten hem te vinden. Samen met Lya trok Hennie door het land en zelfs verder. “Las Vegas lag aan onze voeten” zei hij gekscherend. Maar zeker zo indrukwekkend waren de optredens in bijv. de Lambertuskerk.

Het enthousiasme én gitaarspel van Hennie is en was aanstekelijk. Dat hebben we gemerkt als Hannusclub. Weet u nog? We zijn een clubke dat graag achter de coulissen acteert. Maar niet in 2015 tot hij het Elfe Jèske droeg. “Hennie, gin gehannus of gedonder” zeiden we nog tegen deze rasmuzikant. Maar het was tegen dovemans oren gezegd. Hij heeft ons zo gek gekregen om in zijn studio geluid- en filmopnames te maken van een prachtig lied getiteld: hoe kan het ook anders: Gin gehannus.

Helaas is Hennie op 5 juli 2019 overleden.